29 Kasım 2015 Pazar

Türkiye-AB zirvesinde kirli pazarlık...


Türkiye-AB zirvesinde kirli pazarlık yapıldı. TC vatandaşlarına vize verilecek görüntüsü altında Türkiye sermaye için Çin'den daha da ucuz emek cenneti haline gelecek... Planlanan Türkiye'ye verilecek 3 milyar euro karşılığında 2.5 milyon Suriyeli kamplara tıkılacak ve bu kamplarda kurulacak atölyelerde ucuz iş gücü olarak çalışmaya zorlanacak. Yani bu kamplar mülteci kampı görüntüsü altında "çalışma kampı" haline dönüştürülecek. Bu da Türkiye'de ortalama emek maliyetinin çok altında bir maliyetle çalıştırılacak Suriyeli emekçilerin Türkiye'deki tüm emekçilere karşı rakip hale getirilmesi; onların daha kötü koşullarda çalışmaya razı olmasına neden olacaktır.

Bu durumda yapılması gereken sendikaların ve tüm emek örgütlerinin Suriyeli emekçilerin haklarının savunulması ve birlikte örgütlenme koşullarının yaratılmasıdır. Aksi halde Türkiyeli emekçiler Suriyeli emekçilere karşı düşmanlaşacaktır ki bu da sermayenin ekmeğine yağ sürecektir.

Son söz: Bu kirli pazarlığın tarafı  olan AB'den bugüne kadar demokrasi, sosyal haklar bekleyenler, gerçekten emekten demokrasiden yana iseler umarım oturup geçen 13-14 yılın muhasebesini yaparlar.

Hiç yorum yok: